På Entomo Farms hjemmeside, kan du sammenligne proteinindhold i et traditionelt proteinrigt måltid med måltider med insekter. Samtidig kan du se, hvor meget vand, der bliver brugt i forbindelse med produktion af de forskellige proteinkilder. Prøv selv! :
Beregner af proteinindhold og vandforbrug
Insekter er superfood tæt pakket med masser af proteiner, aminosyrer, mættede og flerumættede fedtsyrer, mineraler og vitaminer. For detaljer se længere nede på siden i dette link.
Datasheet for melormemel: NMF-Mealworm-Flour-Data-Sheet-Nov-2014-updated
Datasheet for fårekyllingemel: NMF-Organic-Cricket-Powder-Data-Sheet-Aug-15-updated
Følgende er et skema rekvireret fra Kreca, der er en hollandsk producent af insekter til menneskeføde:
Og nedenstående link er til en forhandler i Belgien, som er ret overskuelig:
http://www.entomoproject.eu/healthandnutrition/
Næringsværdier fra FAO:
http://www.fao.org/docrep/018/i3253e/i3253e06.pdf
Næringsværdier fra “Edible” af Daniella Martin. Her er der også værdier for wax mot larver, der ellers er super svære at finde tal på:
Hej:)
Jeg kender ikke til forskellen på Wax mot larver og melorme, men mon man kan erstatte dem med hinanden i dine frikadeller….?
Mvh Malene
Hej Malene.
Undskyld det sene svar. Din kommentar havde forputtet sig mellem en masse spam. Waxmot larver er bløde og er derfor rigtig gode at bruge i en grøntsagsfars. Melorme har et kitinlag, der i tekstur minder lidt om kernehuset i et æble. Det kan blive super sprødt, når man rister eller bager dem og så fungerer de godt i salater eller på supper, men ikke så godt blendet i en fars – med mindre du først bager dem og så blender dem til pulver og putter i farsen.
Bedste hilsener
Nina
Hej
Først tak for en informativ ogsåændende hjemmeside. Når jeg har ristet larver i ovnen, hvor længe kan de så holde sig?
Mvh Camilla
Hej Camilla.
Når du har ristet dem helt tørre, kan de holde sig på glas et par måneder. De skifter dog smag lidt, så det bedste er klart at servere dem frisklavede.
Kh. Nina