“Bugs” i danske biografer lige om lidt

BUGS_Mailbanner_Ben1

På onsdag har filmen “Bugs” premiere i mere end 50 biografer fordelt over hele landet. “Bugs” er en film om 3 fyre fra Nordic Foodlab, der tager på kulinarisk opdagelsesrejse til lande, hvor det at spise insekter er en helt naturlig del af hverdagen. De kommer vidt omkring, og får smagt på alt fra græshopper til store fuldfede larver og ostemaddiker i den Sardiniske delikatesse Casu Marzu, der dybest set er en fåremælksost angrebet af maddiker. De udforsker også insekternes gastronomiske potentiale i eget laboratorium, et såkaldt studie i deliciousness.

Når man ser filmen får man lyst til selv at smage, og den mulighed har man faktisk, hvis man går til premiere på filmen i Ålborg, Århus, Bagsværd, Herlev eller Rødovre. Se nærmere her.

Filmen starter med at stille spørgsmålet, “Kan insekter redde verden?” Det er et udmærket spørgsmål. Hvad de når frem til, vil jeg ikke afsløre her. Jeg vil blot sige, at insekter i sig selv selvfølgelig ikke kan redde verden. De kan være et middel til at gøre en forskel, men opgaven med at redde verden,  kræver et opgør med den måde vi plejer at forbruge og producere fødevare på. Insektbevægelsen er blot et udtryk for én måde at tage ansvar på i forhold til den problematik.

Er man efter filmen fortsat nysgerrig på insekter, er der masser af information at hente på Bugsfeed.