Juleknas med kandiserede Buffalo orme

imag1165

Buffalo ormene gør sig super godt i det søde køkken. De kan blive helt sprøde og er på den måde ideelle til julekonfekt.

Ovenfor ser du clementin- både overtrukket med mørk chokolade og drysset med kandiserede Buffalo orme og ved siden af er det tørrede figner, der er blevet dyppet i chokolade og derefter i de kandiserede Buffalo orme.

Den sidste rest af den smeltede chokolade i skålen har jeg rørt en håndfuld af de kandiserede Buffalo orme i, og sat på et stykke bage papir med en teske i små klatter, som jeg derefter har sat på køl til de var helt størknede. Derpå har jeg sat et lille stykke blød nougat mellem dem. resultatet ses nedenfor. Alt i alt har jeg brugt 250 g mørk chokolade til 2 hele clementiner, 10 tørrede figner og 20 klatter med knas til nougat sandwichene.

imag1157

 

Kandiserede Buffalo orme

ca. 150 g

1 bakke (150 g) med Buffalo orme fra Kalu

3 spsk. sukker

1 spsk anisfrø

På en pande smeltes sukkeret med 1 spsk vand ved næsthøjeste varmegrad på komfuret. Når det bruser tilsættes Buffalo orme og anisfrø. Rør rundt og bliv ved med at røre rundt i lang tid. Det kræver tålmodighed. Først trækker sukkeret vandet ud af ormene, så der kommer en del væske på panden, derefter tørrer det hele ud og bliver tørt igen og til sidst begynder sukkeret at smelte. Pas på med varmen til sidst. Begynder det at ryge det mindste, tages panden af blusset et stykke tid, mens der stadig røres. Derefter kommer panden over blusset igen indtil Buffalo ormene er fint brune og karameliserede. Derpå hældes de hurtigt over på et stykke bagepapir, hvor de skilles med et par gafler. Når de er kølede af puttes de i en lufttæt beholder, hvor de kan holde sig i ca. 1 måned. (ikke på køl)