Pebernødder med melorme

imag1168

Så er det snart jul – og ingen jul uden insekter.  Her er opskriften på de bedste pebernødder, jeg nogensinde har bagt. De smager virkelig af noget og det er blandt andet takket være melormene, selvom de ikke smager decideret af melorme. De virker bare som smagsforstærkere på de andre ingredienser.

Til ca. 100 stk.

1 bakke med 150 g frosne melorme
250 g blødt smør
125 g brun farin
1 stort æg
2 ts. stødt kanel
1½ ts. stødt kardemomme
1 ts. stødte nelliker
1 ts. stødt hvid peber
1 ts. potaske
3 dl mel

Start med at bage melormene i en forvarmet ovn ved 175 gr. varmluft i 15 min. derpå tages de ud og køles lidt ned inden de blendes til fint pulver i en blender.

I en stor skål æltes det bløde smør sammen med brun farin, det blendede melormepulver, krydderierne og potasken. Derefter æltes ægget i og til sidst melet. Dejen skal slippe siderne af skålen. er den for fedtet tilsættes ½-1 dl ekstra mel.

Tril dejen til pebernødder på størrelse med Kalaha-kugler (brætspillet Kalaha) og bag dem i ovnen ved 175 gr, varmluft i ca. 10 min. De skal være gyldent brune, når de tages ud.