Lavetter asian style


F
oto: Dreaming Light Photography

Voksmøllarver er bløde og har et højt proteinindhold, der får dem til at stivne, når de bliver varmet op- lidt lige som æg, og dette gør dem meget velegnede til omeletter. De her er små mini omelletter inspireret af det thailandske køkken. De smager fantastisk.

Til 4 pers:

150 g frosne voksmøllarver
2 ts frisk hakket ingefær
1 ts knust hvidløg
1 ts fiskesauce
1 ts Sriracha chilisauce
1 ts fint hakket citrongræs
4 ts piskefløde
1 æggehvide
1  knivspids salt
2 ts Maizena
1 finthakket rødløg
2 ts rapsolie til stegning

Optø voksmøllarverne og blend dem med ingefær, hvidløg, fiskesauce, chilisauce, citrongræs, piskefløde, æggehvide, salt og Maizena. Når massen er blevet jævn tilsættes de fint hakkede rødløg og der blendes et kort sekund.

På en pande varmes en smule rapsolie op (ikke den koldpressede) og når det er godt varmt, hældes 1/4 af massen på panden, hvor den bredes lidt ud til en tynd omelet. Efter ca. et minut vendes omeleten med en paletkniv og steges yderligere et minut til den er dejlig gylden. Denne proces gentages med alle 4 omeletter.