O – kiks

IMAG0733

Melorme er oplagte at bage ind i kiks eller knækbrød. Når de er tørrede, smager de lidt nøddeagtigt og næringsværdierne i dem er stort set de samme, som hvis de er friske. Blender man de tørrede orme, får man noget der minder om fuldkornsmel. Her er de bagt ind i kiks og herhjemme har de været en stor succes.

Til ca. 40 kiks:

150 g melorme (bag dem i ovnen i ca. 10 minutter eller til de er helt tørre)
2 dl fint hakkede pecannødder
1 dl sesamfrø
1 dl havregryn
1 dl solsikkekerner
1 dl grahamsmel
2 dl hvedemel
1 ts fint salt
3 ts lakridspulver
1 knivspids cayennepeber
1 ts bagepulver
1 dl rapsolie
2 dl vand

Blend de tørrede melorme til pulver og bland dem med alle de tørre ingredienser i en stor skål. Tilsæt olie og vand og ælt det hele godt sammen. Dejen deles nu i 2 lige store klumper og rulles ud hver for sig mellem to stykker bagepapir til de er helt tynde. Det øverste stykke bagepapir hives af og med en kniv skæres der linier på kryds og tværs i dejen, så der fremkommer tern i kiksestørrelse. Bag dem i  en forvarmet ovn, 12 min ved 180 gr. varmluft – gerne samtidig i to etager.

Energiindhold pr. 100 g:

1569 kJ – protein 11,4 g, kulhydrat 23,4 g, fedt 29,1 g (mættet fedt 2,5 g, monoumættet 13 g, polyumættet 8,3 g)