Tomorrow’s meatball

 

Fresh-Living-Lab-Tomorrows-Meatball-09_11_2015-062

Foto: Lukas Renlund

Her er min insektholdige udgave af “Tomorrows” Meatball. Serveres med en god salat og evt. chili mayo. Enjoy.

4 pers.

2 spsk. rapsolie (ikke den koldpressede)
150 g voksmøllarver (frost)
1 fint hakket rødløg
2 fed knust hvidløg
1 ts. paprika
½ kg skrællede kartofler, der er skåret i kvarte
1/4 af et Hokkaido græskar skåret i mindre stykker
2 æg
100 g revet cheddar
1 dl rasp af god kvalitet
1 ts. salt

Rasp og rapsolie til at “ovnpanere” med.

Kog kartofler og græskar til de er møre. Mens de koger svitses løg og hvidløg på en pande med rapsolie og når løgene bliver klare, tilsættes voksmøllarverne og ristes med et minuts tid, hvorpå paprikaen og lidt salt drysses på. Rør i det hele et par minutter endnu og hæld så det hele ned i en stor skål. I samme skål hældes de varme kartofler, græskar, rasp, salt og den revne cheddar. Det hele piskes grundigt sammen. Pisk ikke for meget, for så bliver kartoflerne seje. Del nu æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen. Lad den stå og trække ½ time før den med en spiseske formes til boller. Disse boller rulles først på en tallerken med lidt rapsolie og derefter i en skål med rasp. Læg nu bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ca. 15 min (til de begynder at blive brune i kanten) i en 200 gr. forvarmet ovn (vigtigt at den er godt varm).

Bollerne kan sagtens spises som de er, men med chili mayo er de helt fantastiske, og du har jo både æggeblommer og rapsolie lige ved hånden, så hvorfor ikke udnytte det?

Chili mayo

2 æggeblommer
1½ spsk. stærk chili sauce (Sriracha fås i Fakta og hos de fleste grønthandlere)
2 dl rapsolie (ikke den koldpressede)
1 ts, risvinseddike eller hvid balsamico
½ ts salt

I en stor kop piskes (med en elpisker, hvor du kun bruger det ene piskeris) æggeblommerne luftige sammen med chili sauce, eddike og salt (min. 45 sek.). Derefter tilsættes rapsolien lidt efter lidt under konstant piskning og voila, har du den bedste chili mayo.