Nu er de her! -Og denne gang med Fødevarestyrelsens godkendelse.

Jeg hoppede lige en gang i sofaen her til formiddag, da der i min indbakke ankom en mail fra Kalu A/S om, at man nu kunne købe insekter her i Danmark. Kalu A/S har fået Fødevarestyrelsens godkendelse til at sælge insekter i Danmark. Sortimentet bliver hermed en hel del bedre end de sølle, frysetørrede kræ, jeg har måtte klare mig med fra England. – Og så sælger de voksmøllarver, som er dem jeg aller helst vil arbejde med, pga. af deres bløde tekstur, der gør dem super anvendelige i wokretter og salater.

Kalu A/S får deres insekter fra Belgien, hvor de er opdrættet på økologisk foder. Der er også mulighed for at købe færdigretter, hvis man ikke selv har mod på at gå i køkkenet med insekterne.

Bor du i Århus eller Ålborg, kan du nu købe dem i Salling, hvor de er at finde i frysedisken. Bor du i København, må du en tur omkring Kalu A/S’s afdeling i Kødbyen, hvor de kan bestilles og afhentes.

Alternativt kan du gå ned i din lokale Irma, Super Brugsen, Dagli’ Brugs, Lokal Brugs eller Meny og bede dem bestille insekter til dig, når de alligevel bestiller varer hos Kalu A/S (og det gør de hele tiden).

Mangler du inspiration til, hvordan du tilbereder insekterne, så kommer der nok til at ske en hel del herinde, det næste stykke tid.