Power protein madpandekager med fårekyllinger

pandekager

De her pandekager er de rene nærings bomber pakket med proteiner, vitaminer og mineraler.  De er ideelle til madpakken eller efter træning – og så smager de godt.

Til 5 store pandekager:

5 æg
45 g frysetørrede fårekyllinger blendet til mel
1 dl chiafrø
1 dl mælk
4 mellemstore kartofler skåret i mindre stykker med skræl
1 fed knust hvidløg
1 stor håndfuld hakket persille
1 stor håndfuld hakket ramsløg eller forårsløg
1 ts. fint salt
1 dl rapsolie (ikke den koldpressede) til stegning

Samtlige ingredienser puttes i en foodprocessor og blendes grundigt til en jævn masse. Lad den derefter stå og trække ca. 20 minutter, så chiafrøene kan suge væden til sig.

En pande varmes godt op, og 1 spsk. rapsolie fordeles på den. Med en ske fordeles 1/5 af massen på panden. Brug bagsiden af en spiseske til at glatte dejen ud til en jævn, tynd pandekage. Efter et par minutter vendes pandekagen og steges yderligere et par minutter på den anden side. Pandekagen lægges over på en tallerken og processen gentages med de resterende 4 pandekager. Serveres evt. med en salat med feta.

Næringsindhold pr. 100 g, 781 kJ :

Protein 9 g, kulhydrat 9,6 g, mættet fedt 1,8 g, monoumættet fedt 5 g, polyumættet fedt, 4,3 g, kostfibre 3,5 g