Rødkålssalat med fårekyllingepesto og melorme topping

11169126_10206712965122053_1317371808_n

“Vil du have et lille drys melorme på din salat?” hørte jeg mig selv spørge adskillige gange i går. Normalt et ret bizart spørgsmål, men i går var det Forskningens Døgn på Lyngby Bibliotek og jeg var blevet hyret til at lave smagsprøver med insekter. Folk var overraskende modige og positive, og langt de fleste gange var svaret på mit spørgsmål; “Ja, tak.” – Det synes jeg jo, er fantastisk.

Rødkålssalat 4 pers.:

1/4 rødkålshoved skåret i fine tern
1 fennikel skåret i fine tern
2 conferencepærer skåret i fine tern
kernerne fra ½ granatæble

Alle ingredienserne puttes i et fad, blandes med 1 dl fårekyllingepesto og drysses til sidst med ristede, saltede melorme.

Fårekyllingepesto:

45 g frysetørrede fårekyllinger
1 stor håndfuld persille
1 stor håndfuld basilikum
8 valnødder
3 spsk. friskrevet parmesan
1½ dl god olivenolie
1 strøget ts. salt
1 fed knust hvidløg

I en foodprocessor blendes fårekyllingerne til mel. Tilsæt resten af ingredienserne og blend til en jævn, glat pesto.

Ristede melorme:

50 g frysetørrede melorme
½ dl olivenolie
1 ts. strøget fint salt

På en pande varmes olien op. Når den er gennemvarm, tilsættes de frysetørrede melorme, og der røres rundt i et par min. Tilsæt salt og vend det godt rundt i yderligere nogle sekunder, hvorefter melormene hældes op på en tallerken til afkøling.