Kandiserede græshopper med frysetørrede hindbær

kandiserede fårekyllinger

 

Jeg lavede disse her kandiserede græshopper til Forskningens Dag på Lyngby Bibliotek. Mens de stadig er lune smager de lidt som candyfloss, og når de er kølet af smager de som guldkorn. Der var rift om dem blandt børnene.

ca.  60 stk.:

60 frysetørrede græshopper

1 dl sukker

½ dl vand

2 spsk frysetørrede hindbær

Nip forsigtigt vingerne af græshopperne. De er nemlig ikke så lækre. På en pande puttes sukker og vand. Varm det op ved jævn varme og under konstant omrøring. På et tidspunkt tørrer det ind og bliver tørt og hvidt. Bliv nu ved med at røre rundt til det smelter og bliver lysebrunt. Det er vigtigt, at der ikke er for meget varme, så brænder det på.  Når alle klumper er smeltet hældes græshopperne i og der røres rundt til de er dækket af karamelmasse. Rør ikke for lang tid, da de nemt går i stykker. Hæld dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med det samme med de frysetørrede hindbær. Skil dem ad med to gafler. Det gælder om at være hurtigt på fingrene, da karamelmassen hurtigt stivner.

Et godt tip, hvis man ikke har prøvet det før, er at øve sig først med mandler.  Græshopperne er nemlig frygtelig dyre. Udskift blot græshopperne med 1 pose mandler.