Lynhurtige søndagsscones med insektmel

Jeg synes altid de scones, man køber hos bageren, er lidt for tørre. Men for at man kan rulle dejen ud og lave fine perfekt udseende scones, skal der en del mel i dejen. Så løsningen har for mig været at gå på kompromis med formen, for til gengæld at få nogle saftige scones. Og som ekstra bonus er de så meget nemmere og hurtigere at lave.

12 stk.
200 g cremefraiche 18%
1 æg
125 g brun farin
½ ts salt
300 g hvedemel
25 g Buffalo larvemel (https://www.dininsektbutik.dk/)
1 ts bagepulver
100 g fint hakket chokolade

I en skål blandes cremefraiche, æg, brun farin og salt. Derpå røres mel, bagepulver og Buffalo larvemel i. Til sidst æltes der lidt med hånden. På en bageplade beklædt med bagepapir sættes scones’ne med en spiseske med pæne mellemrum. Gør hænderne våde og form dem lidt til sidst, så de bliver nogenlunde runde. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 gr. varmluft i 15 min til de er fint lysebrune i kanten.