Snobrød med insektmel på Himmelstorm Festival

I weekenden holdt jeg en workshop med madlavning med insekter på Himmelstorm Festivalen. Her blev der bagt snobrød med kanel og mel af Buffalo orme.

Snobrødsdej med Buffalo orme og kanel

5-6 pers.

1 dl rapsolie
1 ts salt
1 ts. stødt kanel
1 ts. vaniljepulver
1 spsk. honning
10 g økologisk gær
4 dl lunkent vand
50 g Buffalo- eller melormemel (kan købes hos Din Insekt Butik)
1 dl grahamsmel
6½-7 dl hvedemel

I en stor skål blandes rapsolie, lunkent vand, honning, salt, kanel, vaniljepulver og gær. Rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt insektmel og grahamsmel og rør rundt. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør godt rundt. Når dejen bliver for tung til skeen, æltes dejen nede i skålen med den ene hånd mens den anden holder et solidt tag i kanten af skålen. På den måde undgår man mel og dej over det hele på køkkenbordet.

Når dejen slipper siderne af skålen, sættes den på køl natten over og tages derpå ud af køleskabet et par timer før, den skal bruges, så den kan nå at efterhæve. Del dejen i 5-6 klumper og form den til en lang pølse, der vikles om en pind. Bag den over bål til dejen er gennembagt.

Man kan også lade være med at koldhæve dejen. Så skal man blot fordoble mængden af gær og lade dejen hæve en times tid før brug.