Insekter og tequila på “56 grader”


På Restaurant  56 grader har de udviklet et genialt koncept, der hedder “Smag på søndagen”. Hver søndag kan man købe billet til et frokost arrangement, hvor kokkene med udgangspunkt i ugens rester, har eksperimenteret og skabt nye retter. Gæsterne sidder ved langborde og stemningen er generelt uformel. Det minder lidt om søndagsfrokost i en stor familie, hvor fade og skåle bliver rakt fra hånd til hånd. Menuen er selv sagt ikke fastlagt, og byder derfor på overraskelser -og det skal man selvfølgelig være til.

Overraskelsen denne søndag, var insekter som snack til at starte med. Der var dybstegte melorme, bagte græshopper, pandestegte voksmøllarver og min favorit, sprødstegte rejeplader (dem man bruger til rejechips) med Buffalo orme. Dertil en dip af fermenteret hvidløg og melorme.  Alt sammen serveret med tequila – ikke den med hatten – men virkelig god tequila med masser af smag og dybde fra agaveplanten (Calle 23 Tequila), som man nipper til i stedet for at skylle hurtigt ned som shots . Det mexicanske tema blev holdt gennem resten af frokosten med små tortillas med diverse toppings, som dybstegt torsk, pulled pork, oksekød og et hav af cremer, grønt og krydderurter. Perfekt til restemad.

Så er du træt af søndagsbrunch, foreslår jeg, at du skifter den ud med restesøndagsfrokost og på den måde er med til at reducerer madspild.

Du kan købe billet til arrangementet her: HER