Røgede insekter

Det er sommer, og over det ganske land bliver der grillet. De insekter jeg plejer at arbejde med, er dog ikke så nemme at grille, da de er så små, at de vil falde ned mellem rillerne eller gå i stykker, hvis man forsøger at sætte dem på spyd. Så hvad gør en klog? Ryger dem på grillen selvfølgelig! Ergo har jeg investeret i en lille gas kuglegrill og det fungerer faktisk ret godt.

I håb om at få insekterne til at smage af bacon, har jeg røget dem her i eftermiddag og jeg er ret godt tilfreds med resultatet.

Her er hvad jeg gjorde:

Jeg købte noget smuld i Kvickly. De fleste store supermarkeder har smuld. Jeg tændte for grillen, tog plasticen af smuldbakken, stænkede smulden med lidt vand for at undgå, at den brændte og satte den så midt på risten, hvorpå jeg satte låg på grillen igen. Da smulden rigtig begyndte at ryge (efter ca. 15 min.), satte jeg en foliebakke med frosne (optøede) græshopper og ditto melorme på risten ved siden af smulden og satte igen låg på. Jeg ville også have haft voksmøllarver med, men opdagede ved et kig i min fryser, at jeg var udgået for voksmøllarver (er aldrig sket før).
Efter ca. 15 minutter med pænt rygende smuldbakke, slukkede jeg for det hele og lod græshopper og melorme stå og få lidt ekstra røg, inden jeg løftede låget. Græshopperne ristede jeg  på en pande med noget olivenolie og hvidløg, til de blev helt sprøde. Til sidst dryssede jeg rigeligt fint salt over dem – og hold nu op, hvor det smagte godt. Målet om, at de skulle smage af bacon, var i den grad nået!

De røgede melorme er kommet i køleskabet og i morgen blender jeg dem fint og laver urtedeller af dem.

Fortsættelse følger…….