Bugs for breakfast på Danhostel

De 3 Danhostel Copenhagen (Amager, Bellahøj og City) har valgt at gå foran og sætte insekter på morgenmadsbuffeten til fordel for klima, miljø og sundhed. Det er et fantastisk initiativ, fordi man nu går fra bare at snakke om, at insekter bliver fremtidens bæredygtige fødevare til rent faktisk at integrere det i hverdagskøkkenet i form af muffins og knækbrød med insektmel. For de mere eventyrlystne er der hele, bagte voksmøllarver og græshopper.

Der er også planer om, at servere snacks med insekter til mødeforplejning, hvis det ønskes af kunderne. – Og mon ikke det gør det? Selvom der stadig er mange, der har modstand på at spise insekter, er der endnu flere, der overvinder modstanden og får en positiv smagsoplevelse som belønning. – Det er noget, der sætter gang i snakken, og er præcist sådan et buzz, man gerne vil have i pauserne til de lange møde-eller konferencedage.
Jeg håber det kommer til at sprede sig til samtlige Danhostels i Danmark og at endnu flere vælger at sætte insekter på menuen. Hvis insekterne skal gøre en forskel i forhold til klima, sundhed og miljø, skal vi til at bruge dem i hverdagsmaden.

Se indslag fra TV2 Lorry HER og artikel HER