Så er det næste weekend, at der er Bogforum i Bella Centret. Jeg kommer til at stå på Forlaget Muusmanns stand på fredag d. 10/11 kl. 13-13.30 og dele smagsprøver ud med insekter – direkte taget fra min bog: “Insekter på menuen – den nye trend i Europa”. Så kom glad, hvis du vil smage og høre lidt om, hvorfor insekter er blevet udråbt til fremtidens fødevare.
Cookies med Buffalo orme
18 stk
75 g Buffalo orme (https://www.dininsektbutik.dk/)
250 g blødt smør
250 g brun farin
1 æg
4 dl hvedemel
80 g hakkede valnødder
200 g hakket mørk chokolade
I en stor skål mixes smør og brun farin. Når det er godt blandet tilsættes ægget. Rør videre til dejen er glat og tilsæt mel lidt efter lidt, mens der røres. Derefter tilsættes mørk chokolade, hakkede valnødder og Buffalo orme.
Form dejen til 18 kugler, der placeres på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er god afstand mellem dem. Giv hver kugle et lille tryk, så cookien bliver ca. 1 cm høj. Bag i forvarmet ovn ved 175 gr. varmluft i ca. 8-10 min. Cookien skal stadig være lidt blød i midten.
Lynhurtige søndagsscones med insektmel
Jeg synes altid de scones, man køber hos bageren, er lidt for tørre. Men for at man kan rulle dejen ud og lave fine perfekt udseende scones, skal der en del mel i dejen. Så løsningen har for mig været at gå på kompromis med formen, for til gengæld at få nogle saftige scones. Og som ekstra bonus er de så meget nemmere og hurtigere at lave.
12 stk.
200 g cremefraiche 18%
1 æg
125 g brun farin
½ ts salt
300 g hvedemel
25 g Buffalo larvemel (https://www.dininsektbutik.dk/)
1 ts bagepulver
100 g fint hakket chokolade
I en skål blandes cremefraiche, æg, brun farin og salt. Derpå røres mel, bagepulver og Buffalo larvemel i. Til sidst æltes der lidt med hånden. På en bageplade beklædt med bagepapir sættes scones’ne med en spiseske med pæne mellemrum. Gør hænderne våde og form dem lidt til sidst, så de bliver nogenlunde runde. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 gr. varmluft i 15 min til de er fint lysebrune i kanten.
Pæresalat med rosenkål og bagte græshopper
Fantastisk frisk salat, hvor det søde, det salte og det bitre spiller sammen med den friske mynte.
2 pers.
Bagte græshopper
50 g frosne græshopper
saft af ½ lime
½ ts fint salt
½ ts. chipotle chilipulver
Salat
12 rosenkål fint snittet
1 pære skåret i tynde skiver
2 spsk ristede græskarkerner
2 spsk feta
3 spsk. fint snittet frisk mynte
Dressing
1 spsk friskpresset citronsaft
3 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
Bland alle ingredienserne til de bagte græshopper i en skål. Fordel derefter græshopperne på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 20 min ved 175 gr. varmluft. Hold øje med dem til sidst. De skal være sprøde, men ikke brændte. Smag på dem, når de er taget ud og drys evt. med lidt mere salt.
Rist græskarkernerne på en tør, varm pande til de svulmer op og begynder at “klikke”.
Snit rosenkålene i tynde skiver og bland dem med det fint snittede mynte. Vend dem i dressingen og arranger dem på et fad. Placer pærestykkerne herpå og smuldr feta henover. Drys græskarkernerne henover sammen med græshopperne.