I Kødbyen ligger en lille take away Tacos bar, Hija de Sanchez Tacos, hvor man kan få chapulines på sin taco, hvis man spørger efter det. Chapulines er græshopper, der er ristet med chili og limesaft. Smagen er intens på den gode måde, af chili, umami og et syrligt tvist fra limesaften, der giver et meget godt modspil til den ellers fedtholdige mexicanske mad. I Mexico spiser man dem som snack alene eller som crunch på sin tacos eller tortilla. Man kunne jo håbe, at det ville blive en tradition, der bredte sig til de danske tacos barer også.
International fejring af biodiversitet
https://www.cbd.int/doc/notifications/2016/ntf-2016-018-idb2016-en.pdf
I dag er FN’s fejring af biodiversitet. Biodiversitet er grundlaget for alt liv, og derfor noget vi er nødt til at tage vare på. Alt for ensidig dyrkning af jorden med sprøjtegifte som redskab, går hårdt ud over dyre-(insekt) og planteliv.
Farmede insekter kan leve af spildprodukter fra økologisk landbrug og alligevel udgøre et højkvalitet protein til vores diæt. Hvis vi spiste flere farmede insekter, ville vi derfor kunne skære ned på forbrug af kød, der er så ressourcekrævende at producere. Til produktion af 1 kilo oksekød kræves 10 kilo planteføde og 15000 liter vand. Til sammenligning kræver 1 kilo insekter kun 1,7 kg planteføde og 1 liter vand. De 10 kilo planteføde til kvæg kommer som oftest fra enorme ensidigt dyrkede arealer, der går ud over biodiversiteten i de pågældende områder. Store mængder af regnskov er eksempelvis blevet fældet for at gøre plads til dyrkning af soya til dyrefoder.
Èn af måderne vi kan tage vare på naturen og biodiversiteten er ved at udvide vores repertoire af proteinkilder, og inkludere insekter som fødevare. En ugentlig insektdag ville gøre en stor forskel for både klima og biodiversitet. 2 milliarder mennesker spiser allerede insekter og de fleste anser det for at være en delikatesse – og med rette. Insekter smager virkelig godt. At vi ikke spiser dem skyldes udelukkende social arv – en arv vi kan ændre, hvis vi vil. Vi har gjort det med sushi, vi kan også gøre det med insekter.
Her er eksempler på retter med insekter:
http://time.com/3830167/eating-bugs-insects-recipes/
Dejlig dag på Farm Festival i Grindsted
Bugladies til Farm Festival i Grindsted med Mike Erikstrup. Børnene nærmest kastede sig over insekterne. Lover godt for næste generation 🙂
[huge_it_slider id=”2″]
Bugladies på Farm Festival i Grindsted
På fredag kridter Bugladies gummistøvlerne, og tager på Farmfestival i Grindsted. Her vil vi præsentere nogle af de mange børn, der er inviteret, til at smage ristede melorme fra Mike Erikstrups farm. Melormene vil blive drysset på en salat, der smager næsten lige som vingummi, men som kun består af frugt og grønt – og så selvfølgelig melorme. Entre er gratis, så har du lyst til at smage, er du velkommen til at slå et smut forbi – også selvom du er voksen.
Vi glæder os til at se jer og håber på godt vejr.