Stærk-søde græshopper med sesam og lime

De her snacks er simpelthen uimodståelige.

Til 20 pers:

150 g græshopper (frost)
1 spsk. brun farin
3 spsk. soya
½ ts. salt
2 spsk. Sriracha chilisauce
5 spsk. sesamfrø tørristet på en pande til de bliver gyldne
3 limefrugter skåret i både

Pil benene af græshopperne (dem der ikke er faldet af af sig selv under frysning). Rist sesamfrøene til de bliver gyldne og hæld halvdelen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og spred dem godt ud. Den anden halvdel gemmes i en skål til senere brug. Varm derpå en pande op og tilsæt brun farin, soyasauce, salt og chilisauce. Når den brune farin er opløst og det hele bobler lystigt, tilsættes græshopperne. Vend godt rundt i dem, så de bliver helt dækkede af sauce over det hele. Efter ca. 8  minutter (det er vigtigt, at de bliver stegt længe nok, ellers bliver teksturen for hård og græshopperne får en melet eftersmag), hvor der røres jævnligt ved medium varme, tages panden af varmen og græshopperne hældes nu over på bagepapiret med sesamfrøene. Med det samme hældes resten af sesamfrøene ud over græshopperne, som separeres fra hinanden med et par gafler.

Serveres afkølede med et par dråber friskpresset limesaft henover.

Buglady bliver til Bugladies

anne-sofie

 

Buglady er blevet til Bugladies. Anne-Sofie Tellerup gør mig nu selskab som insektambassadør.
Anne-Sofie er, lige som jeg, ved at tage en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed på Ankerhus. Hendes designer evner kan allerede ses her på bloggen, som hun har strammet op, så den nu står meget skarpere end før.
Hun har desuden påtaget sig den opgave at lave workshops for skoleklasser, så den næste generation kan få et mere positivt forhold til insektspisning.
Velkommen til Anne-Sofie

CO2 venligt smørrebrød med fårekyllinger

 

IMAG0525 (2)

 

Jakob Rukov er i gang med at starte en fårekyllingefarm op i Nordvest i København. Jeg er så heldig at have fået en håndfuld af hans opdræt.

Jeg har blot vent dem i 1 ts. hvidløgsolie + 1 knivspids salt, og derpå bagt dem i ovnen på et stykke bagepapir ved 175 gr. varmluft i 10 min. til de blev gyldentbrune.

Smagen minder utrolig meget om ristede græskarkerner og konsistensen er dejlig sprød og knasende. Perfekt til en mad med gedeost, avocado og syltede tomater.

 

 

CO2 venligt smørrebrød med crunch

IMAG0518

Bagte voksmøllarver med røget paprika smager ret meget som bacon og er knasende sprøde.  De er derfor velegnede som topping på smørebrød.

  • Avocado med hytteret, ristet palmekål og bagte voksmøllarver
  • Kartofler med flødeost, rødbedespirer og bagte voksmøllarver
  • Gedeost med tomater, ristet palmekål og bagte voksmøllarver
  • Æg med Dijonnaise, ristede grønne asparges og bagte vokssmøllarver

Voksmøllarverne blandes med en lille smule sesamolie, fint salt og røget paprika og bages i ovnen på bagepapir ved 175 gr varmluft i ca 15 min. eller til de er helt sprøde. Hold øje med dem.

Insektsmagning på TEDX Copenhagen

I torsdags afholdt jeg og min studiegruppe en insektsmagning på TEDX Copenhagen.

Vi serverede: rugstave med melormepesto, marinerede græshopper og bagte voksmøllarver.

Alle tre smagsprøver blev fantastisk modtaget af deltagerne, der ikke holdt sig tilbage. Tværtimod var der hele tiden en kødrand af mennesker omkring vores bord, hvilket bekræfter mig i min formodning om, at danskerne er klar til insekter. Det der med at aversionen er for stor og at det er den største hindring for, at vi tager insekter til os, holder ikke helt. Det er i hvert fald ikke det jeg oplever, når jeg er ude. Jeg oplever tværtimod nysgerrighed og mod på at prøve nyt.