Theo

Dronelarver fra Bybi

IMAG0487 (1)

Hos Bybi kan man, udover at købe honning og honningrelaterede produkter, også købe dronelarver.

Rundt omkring på Københavns tage har Bybi placeret deres bistader. Herfra hentes den mest fantastiske honning, der er meget forskelligartet alt efter om den kommer fra Københavns Rådhus, Valby eller Vesterbro. Men det produkt der for alvor fangede min interesse, var dronelarverne. Dem er der for mange af i bistaderne, og derfor bliver en del sorteret fra. Dem kan man så smide på panden med lidt salt, peber og hvidløg og drysse på en salat eller suppe som ekstra protein og smagstilskud. Man skal bare lige have vristet dem fri fra bivoksen først, men med en tur i fryseren med bivoks og det hele, er de lige til at knække fri.

Honning og dronelarver fra Bybi, kan ikke kalde sig økologiske, men da der hverken sprøjtes for pesticider eller insecticider i byen, er begge dele renere end de fleste steder ude på landet. Og hvad angår forurening fra bilerne, så sætter tungmetallerne sig hovedsageligt i blomsternes stængler og når ikke ud til nektaren. Skulle en bi alligevel få noget forurenet nektar på sig, vil den blive afvist af vagtbierne, når den kommer hjem til boet. Bier er nemlig meget strikse med renligheden. Man kan altså trygt spise både honning og dronelarver fra Bybi.

Bor man ikke lige i nærheden af Bybi, kan man kontakte sin lokale biavler, og spørge om man kan få lov at købe nogle af dronelarverne. Sæson er fra april/maj til september.

dronelarver

Billede tager fra Bybis hjemmeside: http://bybi.dk/