Dronelarver fra Bybi

IMAG0487 (1)

Hos Bybi kan man, udover at købe honning og honningrelaterede produkter, også købe dronelarver.

Rundt omkring på Københavns tage har Bybi placeret deres bistader. Herfra hentes den mest fantastiske honning, der er meget forskelligartet alt efter om den kommer fra Københavns Rådhus, Valby eller Vesterbro. Men det produkt der for alvor fangede min interesse, var dronelarverne. Dem er der for mange af i bistaderne, og derfor bliver en del sorteret fra. Dem kan man så smide på panden med lidt salt, peber og hvidløg og drysse på en salat eller suppe som ekstra protein og smagstilskud. Man skal bare lige have vristet dem fri fra bivoksen først, men med en tur i fryseren med bivoks og det hele, er de lige til at knække fri.

Honning og dronelarver fra Bybi, kan ikke kalde sig økologiske, men da der hverken sprøjtes for pesticider eller insecticider i byen, er begge dele renere end de fleste steder ude på landet. Og hvad angår forurening fra bilerne, så sætter tungmetallerne sig hovedsageligt i blomsternes stængler og når ikke ud til nektaren. Skulle en bi alligevel få noget forurenet nektar på sig, vil den blive afvist af vagtbierne, når den kommer hjem til boet. Bier er nemlig meget strikse med renligheden. Man kan altså trygt spise både honning og dronelarver fra Bybi.

Bor man ikke lige i nærheden af Bybi, kan man kontakte sin lokale biavler, og spørge om man kan få lov at købe nogle af dronelarverne. Sæson er fra april/maj til september.

dronelarver

Billede tager fra Bybis hjemmeside: http://bybi.dk/

Græskarsuppe med ristede Buffalo orme

Bug2

Små smagsprøver fra en insektsmagning jeg holdt i IDA.

Græskarsuppe 4 pers.:

1 spsk. olivenolie
3 spsk. fint hakket frisk ingefær
1 stort fint hakket rødløg
1 fed knust hvidløg
1 stor sød kartoffel, skrællet og skåret i tern
1 Butternut græskar, skrællet og skåret i tern
2 bagekartofler, skrællet og skåret i tern
1 buket broccoli, stok fjernet og hakket fint
1 dåse kokosmælk
salt

Drys: hakket frisk koriander

Buffalo orme:

150 g Buffalo orme (frost)
1 spsk olivenolie
1 ts. fint salt
rigeligt med friskkværnet peber

I en gryde svitses ingefær, hvidløg og rødløg i olivenolien. Når løgene er blevet klare, tilsættes søde kartofler, kartofler og græskar. Hæld vand på så det lige dækker og tilsæt 2 ts. salt. Lad det koge i 20 min og tilsæt så den hakkede broccoli. Lad det koge yderligere 3 min. før det hele blendes med en stavblender til suppen er fin glat. Tilsæt kokosmælk og smag til med salt.

På en bageplade beklædt med bagepapir blandes  Buffalo ormene med fint salt, friskkværnet peber og olivenolie. Fordel ormene, så der er plads imellem dem. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 gr. varmluft i ca. 10 min. til de er sprøde.

Drys dem på suppen sammen med frisk hakket koriander.

Beerbugs invaderer Sidecar på lørdag

Beerbugs

Min studiegruppe og jeg har en plan. På dette modul har vi fået til opgave at udvikle et innovativt produkt, og forsøge at få det sat i produktion.

Vi har derfor udviklet en snack i form af bagte voksmøllarver, der smager lige som flæskesvær. Vores håb er, at Cafe Sidecar  vil tage dem til sig, og sætte dem  på menukortet. På den måde, vil der være et fast sted, hvor man som forbruger kan gå hen og smage insekter til priser, der er mere overkommelige end hos Noma. Bliver det en succes, vil det forhåbentlig skabe så meget efterspørgsel, at supermarkederne vil blive nødt til at have insekter i frysediskene. Og dermed: Mission Accomplished!!

På lørdag præsenterer vi dem sammen med pop up køkkenet, Maobao, der holder til hos Sidecar i weekenderne. Så kom og få en øl eller en af deres lækre cocktails sammen med en lille larve eller to.