Theo

Produktion af insekter i containere

featured3http://www.entocube.com/

Jeg er lige blevet gjort opmærksom på dem her (Tak til Lukas Renlund for det). De har simpelthen designet et insektbrug (Entocube) i en container. Hvis jeg havde en have, kunne det kun gå for langsomt med at bestille én.

Foderet til de fårekyllinger, de opdrætter her, får de fra storkøkkener, der jo altid har et stort overskud af salatblade og andet grønt affald. Det vil sige, at når du først har investeret i sådan en container, så vil du være selvforsynende med høj kvalitets protein (der indeholder alle de essentielle aminosyrer, som din krop har brug for) resten af livet og som ekstra bonus vil du have minimeret dit madspild radikalt. Slut med at ærgre sig over at smide broccolistokke, de yderste blade af kålhovederne eller de runkne æbler ud.

Det kunne også være den perfekte julegave til 3. verdens lande. I stedet for at give en ged, der er i øvrigt er drøvtygger og dermed udleder CO2 i atmosfæren, når den bøvser og prutter, kunne man give en Entocube.

Når det nu er så nemt, så kunne man også give et par stykker til de stakkels svinebønder herhjemme, så de kan begynde at omstille deres svinebrug til insektbrug. Det ville være rigtig god karma. Jeg vil foreslå, at man opretter en fond, der donerer penge til svinebønder, som lægger om til insektbrug. Det skal i hvert fald ikke være pengene, der er undskyldning for ikke at lægge om til noget mere dyrevenligt.