cropped-cropped-13170654_10154378953337345_874811984_o.jpg

Kom og smag insekter på EPP 15 (Economy, People, Planet)

“Kød og kødprodukter er de fødevarer, som giver det største klimaaftryk efterfulgt af mælk, smør og ost. Europas samlede forbrug af kød og mejeriprodukter er således opgjort til at være ansvarlig for ca.14% af den effekt på den globale opvarmning, som det samlede forbrug i Europa forårsager.”

Kilde: Miljø og fødevareministeriets hjemmeside

Det der er så belastende for klimaet ved kødproduktion, er dels den store mængde foder, der skal til for at fede dyrene op, og dels den mængde metangas køer og andre drøvtyggere udleder, når de prutter.

Disse problemer er minimale med opdræt af insekter. Til produktion af insekter skal der bruges 12 gange mindre foder end til køer, og det er oplagt at give insekterne “affalds” produkter fra økologiske grøntsager, så som gulerods- eller rødbedetoppe.

Spisning af insekter, er et af de klimatiltag, der virkelig batter, og derfor er smagning af insekter også på programmet, når “Omstilling Nu” holder klimakonference (EPP 15) på Frederiksberg 14.-15. november 2015. Du kan stadig nå at købe billet til konferencen her: Billet til “Omstilling Nu” klimakonference

Jeg er på programmet med insektsmagning kl 14 i forbindelse med Transision Treasure Hunt, så hvis du endnu ikke har smagt insekter, så kom og prøv dem her.