Marinerede græshopper som snack

IMAG0107

 

Der blev spist en del græshopper her i weekenden. Marinaden her fik dem til at glide ekstra nemt ned.

Marinade til en bakke græshopper:

2 fed knust hvidløg
3 spsk. frisk presset lime saft
2 spsk. Sriracha sauce (chili sauce- fås i Fakta)
2 spsk fiskesauce
8 spsk. rapsolie (den billige- ikke den koldpressede)

Bland ovennævnte ingredienser sammen. Befri  græshopperne for ben (de fleste er allerede faldet af, når de bliver frosset) og put dem i en husholdningsplasticpose sammen med marinaden. Luk posen og lad dem ligge og trække i køleskabet natten over. Lige før de skal serveres, varmes en pande op til den er rygende varm. Derpå tages græshopperne ud af posen (brug kun den marinade, der hænger ved, ellers bliver de mere kogt end stegt – og det går ud over sprødheden) og steges herpå i ca. 8 min – altså lidt længere tid end man umiddelbart tror. Læg dem på lidt fedtsugende papir og server straks til en kold øl eller et glas vin. De fleste siger, at de minder om rejer.

Voksmøllarver i Satay sauce

IMAG0109

De her var ret så populære på min stand i weekenden. Selvom voksmøllarverne egentlig ikke ser særlig appetitlige ud, gled de godt nok nemt ned – selv hos skeptikerne. Så denne opskrift kunne være et godt sted at starte, hvis man ikke har spist insekter før.

3 pers.

3 spsk. rapsolie (ikke den koldpressede)
½ dl fint hakket frisk ingefær
1 fint hakket rød chili
2 fed fint hakket hvidløg
1 stort fint hakket rødløg
1 spsk rød karry pasta
1 bakke voksmøllarver (frost)
3 spsk. peanutbutter
½ dl soyasauce
3 dl hakket hvidkål
1 dåse kokosmælk
2 store håndfulde frisk hakket koriander

På en pande varmes rapsolien godt op. Kom hvidløg, rødløg, ingefær og chili på og rør godt rundt. Tilsæt den røde karry pasta og sørg for at den bliver godt fordelt over det hele, inden wax mot larverne tilsættes sammen med soyasauce.  Rør rundt et minuts tid og tilsæt så peanutbutter. Sørg for at det bliver godt fordelt og tilsæt så hvidkål og kokosmælk. Rør rundt et minuts tid og server så med koriander og friskkogte ris.

 

 

Kom og smag en marineret græshoppe på Halmtorvet.

IMG_2323

 

I denne weekend (25. og 26. sep.) er jeg indgået i et samarbejde med Rebel Food og Kalu. Rebel Food arrangerer events med streetfood rundt omkring i København og Kalu er det firma, der importerer insekter i Danmark.

Jeg kommer altså til at stå på Halmtorvet med en lille stand og servere smagsprøver med insekter. Denne gang bliver det med insekter sponsoreret af Kalu, og de er en hel del mere friske og smagfulde end de frysetørrede insekter, jeg har måtte arbejde med indtil nu.

Jeg har tænkt mig at byde på:

  • Marinerede græshopper
  • Wokret med wax mot larver
  • Saltristede melorme, som drys til salat, hotdogs eller andet, der kan bruge lidt ekstra knas.

Hvis du endnu ikke har smagt insekter, er det nu du har muligheden – helt gratis. Jeg håber at se rigtig mange af jer.

Efter arrangementet vil du kunne finde opskrifter på ovenstående her på bloggen med links til, hvor du kan købe insekterne og hvad de koster. Så er der lidt at gå i gang med derhjemme i køkkenet. Insekter er i øvrigt den perfekte icebreaker til  middag med svigerfamilien. Siger det bare.

Kom og smag insekter i Albertslund d. 8 sep.

 

IMG_0080

Hvert år holder Albertslund kommune et arrangement for borgerne i forbindelse med offentliggørelsen af deres grønne regnskab. I år har de bedt mig om at komme og servere smagsprøver på insekter, da dagens fokus netop er på Co2. Insekter er jo ganske klimavenlige, så det er jo oplagt.

Jeg vil altså stå i en bod på Bytorvet i Albertslund fra kl 14.30-17.00 og servere følgende:

  • Soyabagte fårekyllinger
  • Broccolisuppe med ristede, saltede melorme som topping
  • Kandiserede græshopper med frysetørrede hindbær

Så har du lyst til at smage, så kigger du bare forbi. Det bliver godt, kan jeg mærke.