Havregrødschips med melorme og lakridssalt

havregrødschips

De er super sprøde og super sunde. What’s not to like?

Til ca. 20 chips:

1 dl havregryn
2 dl vand
1 strøget ts. lakridssalt (fås i Irma)
1 spsk sesamfrø
2 spsk melorme

Bland havregryn, vand og lakridssalt i en kasserolle og kog  det til en klistret grød. Tag grøden af varmen  og med en ske sættes klatter af grød på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør dem ud til tynde flader af 1 mm’s tykkelse. Drys hver chips med sesamfrø og melorme og mas dem lidt ned i grødpladen til de sidder fast. Bag chipsene i en forvarmet ovn i 30 min ved 150 gr. varmluft.

Går super godt sammen med et glas koldt øl.

 

Nu er de her! -Og denne gang med Fødevarestyrelsens godkendelse.

Jeg hoppede lige en gang i sofaen her til formiddag, da der i min indbakke ankom en mail fra Kalu A/S om, at man nu kunne købe insekter her i Danmark. Kalu A/S har fået Fødevarestyrelsens godkendelse til at sælge insekter i Danmark. Sortimentet bliver hermed en hel del bedre end de sølle, frysetørrede kræ, jeg har måtte klare mig med fra England. – Og så sælger de voksmøllarver, som er dem jeg aller helst vil arbejde med, pga. af deres bløde tekstur, der gør dem super anvendelige i wokretter og salater.

Kalu A/S får deres insekter fra Belgien, hvor de er opdrættet på økologisk foder. Der er også mulighed for at købe færdigretter, hvis man ikke selv har mod på at gå i køkkenet med insekterne.

Bor du i Århus eller Ålborg, kan du nu købe dem i Salling, hvor de er at finde i frysedisken. Bor du i København, må du en tur omkring Kalu A/S‘s afdeling i Kødbyen, hvor de kan bestilles og afhentes.

Alternativt kan du gå ned i din lokale Irma, Super Brugsen, Dagli’ Brugs, Lokal Brugs eller Meny og bede dem bestille insekter til dig, når de alligevel bestiller varer hos Kalu A/S (og det gør de hele tiden).

Mangler du inspiration til, hvordan du tilbereder insekterne, så kommer der nok til at ske en hel del herinde, det næste stykke tid.