Fårekyllinger overtrukket med chokolade

choco

 

I mit sidste indlæg skrev jeg, at tørrede fårekyllinger smagte lidt som det indvendige af en Maltesers. Inspireret af det, har jeg overtrukket nogle tørrede fårekyllinger med lys chokolade og givet dem et drys lakridspulver. Resultatet blev ikke så godt. Fårekyllingerne blev for dominerende, idet der var 2-3 stk pr bid. Jeg tror, det vil være bedre at overtrække med mørk chokolade 70 %, og så nøjes med at overtrække én fårekylling ad gangen. Et lille drys chilipulver vil sikkert også klæde dem.

Ca. 70 stk.

300 g hakket mørk chokolade

50 g tørrede fårekyllinger (http://www.eatgrub.co.uk/product/edible-crickets/)

2 spsk lakridspulver

evt. 1 ts chilipulver

1 stk bagepapir

Bag fårekyllingerne i ovnen ved 175 gr. i 5-10 min.  Tag dem derpå ud og lad dem køle af. Hak chokoladen og smelt 3/4 af den over vandbad. Rør til chokoladen er smeltet og begynder at blive blank. Tag så skålen af vandbadet og rør den sidste 1/4 af chokoladen i. Når den er smeltet, sættes chokoladen over vandbad igen, og der røres ca. 30 sekunder. Skålen tages af vandbadet, og fårekyllingerne røres i, til de alle er helt dækkede af chokoladen. Med en gaffel tages fårekyllingerne op én for én og lægges på et stykke bagepapir, drysses med lakridspulver/chilipulver eller begge dele og sættes på køl. 30 min. senere er de klar til servering.

Debat om insekter i Magistrenes hus

cricket

I går var jeg til debataften i Magistrenes Hus, hvor et ekspertpanel af insektkyndige var indkaldt for at debatere insekter, som mulig kilde til dyrefoder og menneskeføde i fremtidens Danmark.

Den tilhørende forsamling skulle i starten af aftenen stemme om, hvorvidt de troede, at 10% af EU’s befolkning ville spise produkter med insekter 10 gange om året om 20 år. Det var der et overvejende flertal, der troede. Det synes jeg er meget lovende, og underbygger min overbevisning om, at den største barriere for insektspisning i Danmark i højere grad er lovgivning, end det er folks afsky for at spise insekter. Gang på gang forventer jeg modstand og afsky i forbindelse med insektspisning, og hver gang bliver jeg positivt overrasket over, hvor villige folk alligevel er til at smage.

Denne aften serverede Nordic Food Lab en kop fond kogt på fårekyllinger med en lille tørret græshoppe ved siden af (se billedet). Græshoppen havde en overraskende konsistens som Maltesers – de knasende chokoladekugler- og smagen var egentlig meget neutral. Fonden mindede om Miso, og smagte ikke af så meget. En smule soya ville have klædt begge dele, men ville selvfølgelig have camoufleret smagen af insekt. På denne måde fremstod insektsmagen næsten nøgen i al sin ufarlighed og det var vel formålet.

Om alle kunne lide det, ved jeg ikke, men ingen vrængede på næsen. De var selvfølgelig også informeret på forhånd, og deres fremmøde alene tydede på en vis pro insekter indstilling. Alligevel giver det mig håb, at så mange mennesker så villigt putter insekter i munden, til trods for, at de er vokset op i en kultur, hvor insekter anses for at være ulækre.

Jeg tror fortsat på det, og fortsætter mine eksperimenter i køkkenet.

Vil du høre mere om aftenen, blev alt optaget og kan ses på:

http://new.livestream.com/accounts/11131690/events/3785192