cropped-cropped-13170654_10154378953337345_874811984_o.jpg

Fårekyllinger overtrukket med chokolade

choco

 

I mit sidste indlæg skrev jeg, at tørrede fårekyllinger smagte lidt som det indvendige af en Maltesers. Inspireret af det, har jeg overtrukket nogle tørrede fårekyllinger med lys chokolade og givet dem et drys lakridspulver. Resultatet blev ikke så godt. Fårekyllingerne blev for dominerende, idet der var 2-3 stk pr bid. Jeg tror, det vil være bedre at overtrække med mørk chokolade 70 %, og så nøjes med at overtrække én fårekylling ad gangen. Et lille drys chilipulver vil sikkert også klæde dem.

Ca. 70 stk.

300 g hakket mørk chokolade

50 g tørrede fårekyllinger (http://www.eatgrub.co.uk/product/edible-crickets/)

2 spsk lakridspulver

evt. 1 ts chilipulver

1 stk bagepapir

Bag fårekyllingerne i ovnen ved 175 gr. i 5-10 min.  Tag dem derpå ud og lad dem køle af. Hak chokoladen og smelt 3/4 af den over vandbad. Rør til chokoladen er smeltet og begynder at blive blank. Tag så skålen af vandbadet og rør den sidste 1/4 af chokoladen i. Når den er smeltet, sættes chokoladen over vandbad igen, og der røres ca. 30 sekunder. Skålen tages af vandbadet, og fårekyllingerne røres i, til de alle er helt dækkede af chokoladen. Med en gaffel tages fårekyllingerne op én for én og lægges på et stykke bagepapir, drysses med lakridspulver/chilipulver eller begge dele og sættes på køl. 30 min. senere er de klar til servering.