IMAG2125

Pesto med fårekyllinger

Frysetørrede fårekyllinger er knasende og har en lidt speciel smag af urter. På den måde er de perfekte til pesto. Ofte laver jeg den sammen med nogle kiks, når jeg skal ud og afholde insektsmagninger.

1 portion:

50 g tørrede fårekyllinger (https://www.dininsektbutik.dk/)
1 dl hakket frisk basilikum
1 dl hakket frisk persille
1 fed knust hvidløg
50 g mandler
4 spsk frisk revet parmesan
1½ dl god olivenolie
1 dl vand
1 strøget ts. salt

Put alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til pestoen er helt jævn.

Anvendelsesmuligheder: Vendt i pasta, quinoa eller perlebyg med lidt tomater eller andre grøntsager. Som smørelse på brød, til tapas, på pizza eller en god stor klat som dressing i en salat.

Næringsindhold pr. 100 g =1817 kJ:

Protein 13 g, kulhydrat 2,2 g, fedt 42 g (mættet 5,4 g, monoumættet 26 g, polyumættet 3,8 g) kostfibre 1,2 g

De kan også laves med melorme: