Gomashio med fårekyllinger

IMAG0795

Det er nemt og hurtigt at lave. Det smager fantastisk. Lidt ligesom knuste chips. What’s not to like. Det kan peppe både broccoli og rosenkål op, så det glider ned hos ungerne og andre grøntsagsfobikere – og så er det super sundt og næringsrigt.

1 portion:

1 dl sesamfrø

50 g tørrede fårekyllinger ( fås her:http://www.eatgrub.co.uk/shop/)

1 -1½ ts. salt

På en tør pande ristes fårekyllinger og sesamfrø ved middel varme til sesamfrøene begynder at “klikke”. Det er en lyd de siger, og du er ikke i tvivl, når du hører det. Hæld nu blandingen op på et stykke bagepapir og lad det køle af. Derefter blendes den til pulver, der kan drysses på grøntsager eller bruges som panering.

Tilsætter man 2 spsk rapsolie, når man blender blandingen, får man i stedet en pasta, der kan bruges lige som Tahin. Man kan smøre det på brød eller bruge det i humus eller krydret sauce.  Eller man kan snitte noget kål og nogle æbler fint og så vende 3-4 spsk. af pastaen heri og voila, har man en sund og lækker salat. Anvendelsesmulighederne er mange.

Næringsindhold pr. 100 g – 2036 kJ:

Protein 40 g, kulhydrat 12 g, mættet fedt 6,5 g, monoumættet fedt 12 g, polyumættet fedt 14 g, kostfibre 12 g