Kategoriarkiv: Events

Her kan du se, hvor Buglady har været ude til arrangementer

Insekter og tequila på “56 grader”


På Restaurant  56 grader har de udviklet et genialt koncept, der hedder “Smag på søndagen”. Hver søndag kan man købe billet til et frokost arrangement, hvor kokkene med udgangspunkt i ugens rester, har eksperimenteret og skabt nye retter. Gæsterne sidder ved langborde og stemningen er generelt uformel. Det minder lidt om søndagsfrokost i en stor familie, hvor fade og skåle bliver rakt fra hånd til hånd. Menuen er selv sagt ikke fastlagt, og byder derfor på overraskelser -og det skal man selvfølgelig være til.

Overraskelsen denne søndag, var insekter som snack til at starte med. Der var dybstegte melorme, bagte græshopper, pandestegte voksmøllarver og min favorit, sprødstegte rejeplader (dem man bruger til rejechips) med Buffalo orme. Dertil en dip af fermenteret hvidløg og melorme.  Alt sammen serveret med tequila – ikke den med hatten – men virkelig god tequila med masser af smag og dybde fra agaveplanten (Calle 23 Tequila), som man nipper til i stedet for at skylle hurtigt ned som shots . Det mexicanske tema blev holdt gennem resten af frokosten med små tortillas med diverse toppings, som dybstegt torsk, pulled pork, oksekød og et hav af cremer, grønt og krydderurter. Perfekt til restemad.

Så er du træt af søndagsbrunch, foreslår jeg, at du skifter den ud med restesøndagsfrokost og på den måde er med til at reducerer madspild.

Du kan købe billet til arrangementet her: HER

FN’s Verdensmål på Spejdernes sommerlejr 2017

Læs mere om FN’s 17 verdensmål HER

Udgangspunktet for aktiviteterne på Spejdernes Sommerlejr i år, er FN’s 17 Verdensmål for en mere bæredygtig verden. Der vil være 17 poster med aktiviteter, der alle relaterer til et specifikt verdensmål.

Mål nr. 2 handler om at gøre en ende på al sult. Ca. 800 millioner mennesker verden over, har ikke mulighed for at spise sig mætte hver dag.  Der er altså brug for, at udvikle næringsrige fødevarer, der kræver minimalt med plads, vand og naturressourcer. Voila! Ind på scenen træder insekterne, som brillerer på alle disse områder. Og som insektambassadør er jeg blevet bedt om at bidrage til aktivitet nr. 2 med et insektmåltid, der kan tilberedes over bål. Retten blev testet af et par spejderledere i tirsdags (billede nedenfor). Det gik godt, så nu er vi så klar til at modtage de mange tusinde spejdere, der skal på sommerlejr. Vi glæder os.

Workshop med insekter på Himmelstorm Festival 29. juli

Jeg er at finde på Himmelstorm Festivalen d. 29. juli kl 14-16, hvor jeg afholder workshop om spiselige insekter for børn og voksne. Vi skal bage snobrød med melormepulver og jeg vil vise jer, hvordan I kan sukkerriste Buffalo orme og drysse dem på is som lækkert krymmel.
Håber at se rigtig mange af jer til en super hyggelig eftermiddag med de bæredygtige insekter.

 

Køkkenshow med insekter på Fisketorvet 15/4-2017

I morgen kl. 14-16 står jeg på køkkenscenen på Fisketorvet og laver mad med insekter. Der vil selvfølgelig være rig mulighed for at smage, så kom gerne og få lidt andre smagsoplevelser end de traditionelle her i påsken.
Det er gratis, men du må gerne tilmelde dig eventet her, så vi har en fornemmelse af, hvor mange der kommer.

https://www.facebook.com/events/1147601415367382/

Opskrifterne finder du HER

 

Aften med insekter i Enigma 23/3-2017

Jakobs fårekyllinger

Var det noget med en aften med insekter? Torsdag d. 23/3-2017 kl. 17 kan du høre om dem og smage dem, når Jakob Rukov fra Bugging Denmark og jeg går sammen om at lave et event med insekter. Jakob vil fortælle om sin fårekyllingefarm i Storbyen og jeg fortæller om gastronomi og insekter. – Og så er der selvfølgelig smagsprøver. I vil få serveret melorme, Buffalo orme, voksmøllarver, fårekyllinger og græshopper.

Eventet foregår i det gamle posthus ved Trianglen i København, der nu er ved at blive lavet om til museum. Museets cafe er allerede kendt for deres lækre og billige simreretter, så man kan jo spise aftensmad dér efter eventet. Blot husk at bestille bord forinden på mail kantina@enigma.dk eller tlf. 3341 0920.

Pris: 100 kr.

Læs mere om eventet og køb billetter HER

Buglady på Irma messe i Forum 4. og 5. marts

irma messeJeg afholder workshops med insekter på Irmas messe, Mad og Glæde, i Forum her i weekenden. Så vil du lære at lave mad med insekter,  så kom forbi til en af workshops’ene. Jeg viser, hvordan du tilbereder græshopper, voksmøllarver, melorme og Buffalo orme.

Workshops:
Lørdag: Kl. 11 og kl. 12
Søndag: Kl. 13 og kl. 15

Du kan også købe et signeret eksemplar af min nye bog, “Insekter på menuen -den nye trend i Europa”.

insekter-paa-menuen_forside

 

 

Insekter på Bæredygtigheds Messe i Grenå 26. november

messe_baeredygtighed_500x375

Lørdag d. 26. nov. 2016 afholder biblioteket i Grenå messe for bæredygtighed. Her kan I høre mit oplæg om insekter som fremtidens bæredygtige fødevare og efterfølgende smage forskellige insekter, som jeg har tilberedt og medbragt. Jeg kan sige så meget som, at jeg allerede er i julehumør.

Så hvis du endnu ikke har smagt insekter, mangler at høre om hvorfor eller bare har brug for inspiration til, hvordan de små kræ skal tilberedes i køkkenet, så kom forbi til en snak.

Messen er fra kl 10-15 og du kan se programmet lige HER

Pop Up insektmiddag hos Gastronomisk Innovation d. 11/11-2016

suhr

 

Eleverne på Suhrs Højskole er gået i køkkenet med Rasmus Leck Fischer for at lave mad med insekter til et Pop Up event nu på fredag. Så hvis du endnu ikke har smagt insekter og har det på ønskelisten, så kan jeg varmt anbefale, at du deltager i dette event. Se nærmere HER

Rasmus Leck Fischer har netop udgivet den smukke kogebog “Insectivore”, der er Danmarks første kogebog med insekter. Aftenens menu vil tage udgangspunkt i denne bog, der også vil kunne købes til 199 kr. (normalpris 250 kr.)

Billetpris: 250 kr.

Sted: Gastronomisk Innovation, Frederiksborggade 1 B, 4.th., 1360 København K

Tidspunkt: 18.30-21.30

Jeg glæder mig i hvert fald.

Insekt kurser på FOF i København i efteråret

340

Bor du i København og omegn, har du mulighed for at tilmelde dig et kursus i efteråret, hvor du kan høre om alle de gode grunde til at spise insekter, og derefter selv få mulighed for at tilberede henholdsvis Buffalo orme, græshopper, melorme og voksmøllarver.

Det er FOF, der står for det, og du kan læse mere om kurserne her:

http://www.fof.dk/kbh/Kursusoversigt/madkurser/mad-all-round/mad-med-insekter

Håber at se rigtig mange insektinteresserede kursister klar til at smage insekter. Vi ses til efteråret.

Opskrifterne ses HER